Loader
Jeugdtraining
15942
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15942,bridge-core-1.0.6,ecwd-theme-parent-bridge ecwd-theme-child-bridge-child,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Maandelijks opzegbaar lidmaatschap (dus geen verplicht contract) / Trainingen vanaf 1,5 uur / Onbeperkt trainen op alle locaties / 20% korting voor studenten

Jeugdtraining

De Associatie Wing-Chun Kung-Fu biedt verschillende soorten trainingen aan. Hieronder vindt u een toelichting op onze training voor de jeugd die, net zoals de reguliere training voor volwassenen, minstens 1,5 uur duurt.

Leeftijd

Wij geven les aan kinderen vanaf 8 jaar oud. De exacte instroomleeftijd verschilt per locatie. Op de volgende afdelingen worden er speciale jeugdtrainingen gegeven voor leerlingen vanaf 8 jaar: Amsterdam, Breda, Delft, Den Haag, Dordrecht, Leiden en Sliedrecht. Op de overige locaties wordt er vanaf 12 jaar les gegeven. Onze leerlingen worden ingedeeld op basis van leeftijd, lengte, gedrag en niveau.

Jeugdgroepen

Speciaal voor de jongere kinderen werken wij met jeugdgroepen. Deze klassen worden op een educatieve wijze onderricht en bevatten soms speelelementen. De lengte van de les is echter hetzelfde als die van de oudere leerlingen, namelijk minstens 1,5 uur. Les ontvangen volgens het Wing Chun Kung Fu systeem, voor slechts 1 uur is zonde van uw geld. Dat is onze bescheiden mening. Een lesduur van minstens 1,5 uur staat garant voor fysiek ontwikkeling, mentale ontwikkeling en kwaliteit. Het aanleren van reflexen kost eenmaal veel tijd en training.

Doelstelling

Bescherm uw kind tegen de impact van pesten & agressie.

De kern van onze trainingen is, dat je over zowel je fysieke als je mentale grenzen gaat. Dit maakt onze leerlingen weerbaar voor de situaties zoals deze zich in de praktijk voordoen. In een echte conflictsituatie zal men over deze twee grenzen heengaan. Dit kan fysieke gevolgen met zich meebrengen, maar zal vrij zeker ook bepaalde emoties losmaken. Die zullen voor iedereen weer anders zijn. Om hiermee te leren omgaan worden onze leerlingen in een gecontroleerde omgeving met hun eigen grenzen geconfronteerd.

Aanwezigheid ouders

Wij begrijpen het als u als ouder graag de ontwikkeling van uw kind wilt zien. Het is bij ons dan ook geen enkel probleem als u aanwezig wilt zijn tijden de training.

01.

Warming-up/conditietraining

Dit onderdeel is het begin van de training. Spieren worden losgemaakt. Verder wordt het lichaam in een zodanige toestand gebracht ter voorbereiding van de technische training. Dit onderdeel dient ter verbetering van de lichamelijke conditie. Je vergroot je uithoudingsvermogen, lenigheid en fysieke kracht. Beginners kunnen in een aangepast tempo aan de oefeningen meedoen.

02.

Technische Training

Voor dit onderdeel worden de studenten ingedeeld in groepen op basis van technisch niveau. Het aanleren van de technieken geschiedt in kleine groepen zodat de persoonlijke begeleiding optimaal is. Het Wing-Chun Kung-Fu bevat veel oefeningen waarbij met een partner wordt getraind. Daarnaast leren studenten solo-oefeningen die ze eventueel ook thuis kunnen doen. Verder trainen studenten onder andere ook op situaties met gewapende aanvallers. Overigens is voor deze stijl geen bijzondere lenigheid vereist.

03.

Speelmoment

Voor de jeugdgroepen met de jongste leerlingen is er soms een ‘speelmoment’. Dit geldt niet voor alle trainingen en hangt voornamelijk af van de concentratie van de leerlingen. Bij een training van minstens 1,5 uur lang, kan het soms goed zijn om even wat minder serieuze oefeningen te doen. Maar ook in de speelmomenten hebben wij Wing Chun Kung Fu oefeningen geïmplementeerd.

04.

Sparren

Hierbij worden de geleerde technieken getest en aangescherpt. Men kan zowel tegen één als tegen meerdere tegenstanders uitkomen. Tijdens het sparren worden handschoenen gedragen. Zo is het mogelijk om zonder blessures contact te maken. Doordat er scherp op het doseren wordt gelet, kunnen jong en oud dan ook plezierig met elkaar sparren.

05.

Cooling-down

Iedere training wordt afgerond met een cooling-down. Deze afsluiting zorgt er voor dat men mentaal en fysiek tot rust komt, en het afvoeren van afvalstoffen in het lichaam.

Wilt u graag informatie of een proefles bijwonen? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Tevens kunt u een mail sturen naar -of direct telefonisch contact opnemen met :  info@wing-chun.nl    +31 06 34 52 46 61

Contactformulier / Aanvraagformulier proefles