Gratis proefles: 06 - 53 24 14 45

Wat is Wing Chun?

Kung-Fu

De term Kung-Fu is van toepassing op een verscheidenheid aan stijlen van het zogenaamde "Chinees boksen". Deze stijlen, waarvan Wing-Chun er één is, vinden hun oorsprong in de Boeddhistische Shaolinkloosters. Meer hierover vind je in de geschiedenis van Wing Chun.

Wing Chun

Het was grootmeester Yip Man die het Wing-Chun Kung-Fu in de openbaarheid bracht. Zijn leerlingen hebben begin jaren vijftig veel invloed gehad op de verspreiding van het systeem. Wing-Chun is in het westen de meest beoefende Kung-Fu stijl. Dit is onder andere te danken aan zijn ongecompliceerde en uiterst effectieve karakter. De bekendheid is ook te danken aan het feit dat Bruce Lee deze stijl heeft beoefend.

Kernpunten Wing-Chun

 • aanvallend en verdedigend systeem
 • accent op techniek, snelheid en dan pas op fysieke kracht
 • daarom geschikt voor zowel dames als heren
 • eenvoudige technieken ten gevolge van zeer werkzame principes
 • zeer geschikt als zelfverdediging en ter vergroting van het zelfvertrouwen
 • bevordering van de fysieke en mentale conditie
 • leren omgaan met agressie in de praktijk Techniektraining
 • in kleine groepen met individuele begeleiding

Het systeem

Trainen in deze vechtkunst heeft tot doel mensen om te leren gaan met agressie. Mensen kunnen door geweld ook mentaal geschaad worden. Zij leren dan ook tijdens de training om zich staande te kunnen houden. In de eerste plaats leren zij praktische vaardigheden om fysiek weerbaarder te worden. In de tweede plaats leren zij hun eigen emoties kennen en beheersen. Daardoor worden zij ook geestelijk weerbaarder. Het motto 'control your emotions or they will control you' spreekt in die context voor zich.

Het leren kennen en beheersen van de eigen emoties gebeurt met name tijdens het sparren. Daarom wordt tijdens het sparren, zeker bij beginnende studenten, veel aandacht aan dit aspect geschonken. Het sparren is derhalve een belangrijk onderdeel van de les. Het stimuleert beheersing van technieken en emoties. Verder vergroot het daarmee het zelfvertrouwen en de geestelijke stabiliteit van de student.

Het systeem doet afstand van ingewikkelde technieken en brute kracht. Het vertrouwt op natuurlijke en solide lichaamsbewegingen. Hoofdbestanddelen zijn:

 • Directheid en eenvoud in de benadering van de tegenstander
 • Gelijktijdig met armen aanvallen en verdedigen
 • Onderbouwing door een logische theorie

De Wing-Chun Kung-Fu principes en technieken behandelen alle mogelijke facetten waaruit een gevecht kan bestaan. Het is daardoor zeer compleet. Door het beoefenen ervan worden fysieke, mentale en sociale vaardigheden ontwikkeld.

Gratis proefles

Interesse in een gratis proefles? Neem contact op.

 

Tel: 06-53241445
E-mail: info@wing-chun.nl
Of vul onderstaand formulier in: