Gratis proefles: 06 - 53 24 14 45

Barry Lee

Het is door toedoen van Wong Shun Leung dat wij in aanraking kwamen met Barry Lee.

Wong Shun Leung begreep al snel wat er aan de hand was met het Wing-Chun in Holland. Hij begreep dat ik graag zijn systeem in de Associatie wilde introduceren. Wong Shun Leung stelde voor dat Barry Lee ons les zou geven. Ernest Höfler gaf de eerste aanzet in het Wong Shun Leung systeem. En zodra Barry Lee gesetteld zou zijn in Duitsland, zou hij onze vaste leraar worden. Helaas is alles sneller gegaan door het overlijden van Wong Shun Leung. In het voorjaar 1997 zijn wij begonnen met de trainingen bij Barry Lee in Duitsland. Tijdens de eerste trainingen stonden wij perplex van zijn vaardigheid, snelheid en heupkracht. In een woord ongelofelijk. Zijn kennis en technische uitleg zijn zeldzaam hoge kwaliteit. De eerste jaren duurden zijn trainingen gemiddeld 6 uur, met uitschieters van 8 uur. Barry Lee is in mijn ogen een perfectionist. Eerst moet je de Sil Lum Tao goed kennen voordat hij doorgaat met de volgende fase enz.

Wij zijn zijn nu meer dan een decennia bezig met Barry Lee. De impact van zijn lessen aan Robert jr. en assistenten is erg groot en hun overdracht op de afdelingen is succesvol.

Door de technieken langdurig te trainen, krijgen de leerlingen ook het gevoel dat ze zich wat eigen maken. De invloed op nieuwe leerlingen is duidelijk waarneembaar. Ze blijven gemotiveerder, komen regelmatiger, worden fanatieker en blijven veel langer lid, met als gevolg op sommige afdelingen een ledenstop. Vandaar dat de trainingen ook 3 uur duren. Het lesgeven door het kader is kwalitatief sterk omhoog gegaan doordat het kader meer kennis heeft dan ooit.

Alles wat ik hierboven vermeldde, hebben wij aan Barry Lee te danken én aan de inzet van Robert jr en assistenten. Moge Barry Lee nog lang in goede gezonheid verkeren en dat wij nog lang kunnen trainen met deze unieke leraar in het Ving Tsun systeem van zijn leraar Wong Shun Leung.

Gratis proefles

Interesse in een gratis proefles? Neem contact op.

 

Tel: 06-53241445
E-mail: info@wing-chun.nl
Of vul onderstaand formulier in: