Gratis proefles: 06 - 53 24 14 45

Onze waarden

 

Iedereen is welkom

Levensbeschouwing, leeftijd, beroep, etniciteit en vechtsport achtergrond spelen bij ons geen rol. Bij de Associatie mag iedereen Wing-Chun beoefenen.

Behandel iedereen met respect

Respect voor elkaar tijdens het trainen is zeer belangrijk. Juist omdat een vechtsport wordt beoefent kun je geïrriteerd raken als een oefening niet gaat zoals je wil. Beheers altijd je boosheid, irritatie, woede en/of andere vormen van negatieve emoties.

Vanuit de Associatie stimuleren wij altijd om respect te tonen naar andere vechtsporten en vechtkunsten. Ook stimuleren wij altijd om open en respectvol te handelen naar andere Wing-Chun stromingen. Als voorbeeld hiervan nemen we regelmatig deel aan seminars en trainingssessies van andere Wing-Chun scholen.

Benader Wing-Chun als teamsport

Vechtsporten zijn individuele sporten, het gaat om jouw persoonlijke voortgang en prestaties. Echter, de trainingswijze binnen de Associatie maakt van Wing-Chun een teamsport. Doordat iedereen binnen een team goed samenwerkt maakt het hele team goede vorderingen. Daarnaast heb je binnen het Wing-Chun altijd een trainingspartner nodig om de technieken te beoefenen.

Om als team effectief te zijn is een goede en prettige trainingsfeer zeer belangrijk. Voor een goede sfeer binnen de organisatie is het belangrijk dat je een ander succes gunt. Als een ander beter is of sneller vorderingen maakt, leer daar dan van. Help ook altijd een ander om beter te worden. De vorderingen van jouw trainingspartners hebben een positieve impact op je eigen vorderingen.

Wing-Chun is familie

De titels die gehanteerd worden voor gradaties op kungfu scholen in China vloeien voort uit het familiesysteem.

Een leraar, “sifu”, betekent letterlijk vader. Een grootmeester, “sigung”, betekent letterlijk grootvader. “Sipak” en “sisuk”, worden letterlijk vertaald als oom en worden gehanteerd als leraren-titel van een andere school, maar zijn wel afkomstig van dezelfde “sigung”.

Binnen de Associatie hanteren we niet de Chinese titels, maar wel de Chinese gedachte. We zien alle Wing-Chun beoefenaars, binnen en buiten de Associatie, als familie. Tenslotte stammen de meest gangbare stromingen in Nederland af van Wang Kiu, Wong Shun Leung, William Cheung, Leung Ting, of Tsui Sheung Tin en hebben ze allemaal Yip Man als grootmeester.

Gratis proefles

Interesse in een gratis proefles? Neem contact op.

 

Tel: 06-53241445
E-mail: info@wing-chun.nl
Of vul onderstaand formulier in: