Gratis proefles: 06 - 53 24 14 45

Robert Vogel jr.

Hoofd Associatie
Robert Vogel jr.

Leraar / Hoofd van de Associatie


Lid sinds:
september 1977
Beroep:
Professionele Wing-Chun leraar
Leerling van:
Robert Vogel sr. / Wang Kiu / Barry Lee
Geeft les aan de kernploeg

Over mij

Robert Eduward Vogel:
Geboren in 1970 op 15 November, sterrenbeeld Schorpioen.

Zo rond mijn zevende begon mijn vader, Robert Vogel sr., me mee te nemen naar de trainingen. In die tijd nam hij priveles bij Wang Kiu in een kleine ruimte tegenover onze woning.

De eerste plaatsen waar mijn vader les gaf in Wing-Chun Kung Fu,waren Den Haag en Leiden. In Leiden ben ik ook begonnen met lesgeven. Ik was toen 14 of 15. Ik gaf leerlingen basisoefeningen, zoals de centerstoot en lopen met stoten.

Al snel gaf ik de wat meer gevorderde leerlingen les en gaf ik vaak de conditietraining. Die was toen een vol uur! In de loop van de jaren breidde de associatie uit met scholen in andere steden. En ging ik dus meer trainen en lesgeven.

Uiteindelijk kwamen we in 1993 / 1994 met Wong Shun Leung in contact. Een jaar daarna heeft mijn vader een groot seminar georganiseerd met alle leraren die toen aangesloten waren bij de Wing-Chun Kung-Fu Associatie. Wong Shun Leung werd geassisteerd door Philip Bayer, een van zijn leerlingen met scholen in Duitsland.

Mijn vader voorspelde dat er grote veranderingen zouden komen, Hij had gelijk; diverse leraren besloten in zee te gaan met Phillip Bayer en verlieten de associatie. behalve Ed Voll (afdeling Dordrecht)

Nadat de banden met Philip Bayer verbroken waren, bood Ernest Hoffler aan de associatie verder te helpen in de stijl van Wong Shun Leung. Ernest Hoffler was ook een leerling van Wong Shun Leung met een school in Duitsland.

Met Ernest Hoffler en zijn leerlingen hebben we heel hard getraind in Duitsland. We waren hen zeer erkentelijk voor hun hulp!

Toen kwam Barry Lee in Duitsland wonen: de rechterhand en beste leerling van Wong Shun Leung. Ernest Hoffler adviseerde ons bij hem te gaan trainen. Wong Shun Leung introduceerde ons bij Barry Lee en vroeg hem ons verder te helpen in zijn systeem.

Barry Lee was het beste wat onze Associatie kon overkomen. Bij hem hebben we bijna 12 jaar getraind. Eindelijk hadden we een vaste leraar die de puntjes op de i zette. Hij zette ons op het spoor van het echte Wing-Chun.

De vele malen dat hij naar Nederland kwam om het kader les te geven (steeds een week) heb ik hem geassisteerd. En heel veel
geleerd.

Ik heb veel mensen zien komen en gaan, heb slechte momenten meegemaakt, maar ook heel veel goede en fijne momenten. Een les die ik heb geleerd is dat elkaar respecteren niet alleen tijdens de lessen geldt. Respect is de basis voor alle contacten met andere mensen.

Het Wing-Chun heeft me veel gegeven, ik raad iedereen aan om het eens te proberen. Ik doe het al 36 jaar met plezier.

Robert Vogel junior

 

Gratis proefles

Interesse in een gratis proefles? Neem contact op.

 

Tel: 06-53241445
E-mail: info@wing-chun.nl
Of vul onderstaand formulier in: