Gratis proefles: 06 - 53 24 14 45

Pascal Durinck

Pascal Durinck
Lid sinds:
februari 2007
Beroep:
Student
Leerling van:
Ed Voll / Robert Vogel jr.
Lid van de kernploeg
Standplaats:
Dordrecht
Geeft les in:
Dordrecht - Woensdag
Geeft les in:
Dordrecht - Zaterdag, volwassenen

Over mij

Ik ben Pascal Durinck en ben geboren op 21 december 1987. Van kleins af aan heb ik altijd wat met vechten/ vechtsporten gehad. Van mijn 4e tot 8e heb ik aan judo gedaan. Eigenlijk was het niet zo mijn ding, omdat je niet mag stoten en trappen dus daar uiteindelijk niet verder mee gegaan. Daarna altijd gefacineerd geweest door de bekende Bruce Lee films, en de oudere films van steven Seagal. Vooral het snelle directe uitschakelen vond ik geweldig om te zien. Voor de rest ben ik pas weer in aanraking gekomen met vechtsport toen ik 17 was. Toen heb ik Wu-Shu 2 maandjes geprobeerd, maar dit leek meer op dansen dan vechten. Toen eigenlijk weer een tijdje niks en mijn wens was eigenlijk om Jeet Kune Do te gaan doen.

Toen ik 19 was raakte ik in gesprek met iemand die een tijdje Wing Chun had gedaan en die zei van waarom ga je dat niet is proberen. Het was in de buurt dus ik gebeld en op proefles gegaan in Dordrecht bij Ed Voll. Bij binnenkomst was ik wat sceptisch. Je ziet mensen staan in een rare houding en wist ik niet echt wat ik ervan moest denken. Vervolgens kreeg ik een lezing van Ed Voll. Ik was erg onder de indruk van wat hij vertelde en liet zien, maar nog steeds wist ik niet wat het inhield. En toen kwam het moment dat ik mocht sparren. Ik dacht wel even wat klappen, maar ik kon werkelijk niks beginnen. Het was zo geweldig om te voelen dat iemand zo erg de overhand kon nemen. Ik was meteen verkocht en dacht bij mijzelf dit wil en moet ik echt kunnen. Vanaf dat moment (feb 2007) ben ik gaan trainen bij Ed Voll.

Na een half jaartje begon ik in Ede te trainen bij Wim Gottmers. Vervolgens ook in Den Haag gaan trainen en vervolgens in Scheveningen op de vrijdag avond bij Robert Vogel jr. Het werd snel 5 keer in de week trainen, het was mijn lust en mijn leven geworden. De trainingen in Scheveningen hebben er vooral voor gezorgd dat ik in het begin met sprongen vooruit ging, want deze lessen waren zo zwaar en vermoeiend. Het voordeel hiervan is dat Ed Voll mij heeft leren knokken en een vechters mentaliteit heeft gegeven, en Robert Vogel jr de techniek en conditie verscherpt heeft.

Kortom kan ik zeggen dat Wing Chun een geweldige effectieve vechtstijl is ik sta nog steeds versteld van Ed Voll, Robert Vogel jr, Wim Gottmers en meerdere van wat ze telkens weer laten zien.

 

Gratis proefles

Interesse in een gratis proefles? Neem contact op.

 

Tel: 06-53241445
E-mail: info@wing-chun.nl
Of vul onderstaand formulier in: