Gratis proefles: 06 - 53 24 14 45

Michael Barendse

Michael Barendse
Lid sinds:
december 2007
Beroep:
Teammanager / Zorgverzekeraar
Leerling van:
Robert Vogel jr.
Lid van de kernploeg
Standplaats:
Den Haag
Geeft les in:
Rijswijk / Den Haag
Geeft les in:
Den Haag - Zondag, volwassenen

Over mij

Mijn eerste les zal ik niet zo snel vergeten. Ik was al een tijdje op zoek naar een passende vechtsport.

Ondanks een verkeerde vertaling op internet, waarbij Wing Chun een soort Chinees boksen was geworden, kwam ik al snel op de site van meneer Vogel terecht en heb ik telefonisch een afspraak gemaakt voor een introductie les.

Na een zware warming-up, waarbij ik twijfelde aan mijn goede conditie, gingen de nieuwkomers in gesprek met meneer Vogel sr. We kregen de gelegenheid om vragen te stellen en kregen wat meer te horen over Wing Chun en de visie van de Associatie. Meneer Vogel deed een van de technieken voor bij een nieuwkomer en vanaf dat moment wist ik dat ik mijn sport had gevonden. De man werd met een gemakkelijk ogende beweging een stuk achteruit gewerkt. Een onvoorstelbaar Mr. Miyagi-moment, omdat meneer Vogel niet alleen een stuk lichter en kleiner was dan deze man, maar ook meer dan twee keer zo oud.

Na het gesprek kregen we de gelegenheid om vriendschappelijk te gaan sparren, voor mij op dat moment juist het minst leuke aan deze sport. Je komt jezelf namelijk behoorlijk tegen en gefrustreerd verleg je vervolgens je grenzen.Nadat ik tegenover wat mensen werd gezet en het Wing Chun in een praktische situatie heb mogen ervaren, was ik heel wat illusies armer. Voorheen dacht ik mezelf redelijk te kunnen beschermen met mijn lengte, gewicht en kracht. Het tegendeel bleek echter het geval en na het sparren had ik het idee dat zelfs de kleinste en minst sterke persoon het zou kunnen winnen van mij. Puur op techniek. Hier moest ik dus meer van te weten komen!

Het Wing Chun heeft me nooit meer losgelaten en ik betrap mezelf er geregeld op dat ik bepaalde technieken train in het dagelijkse leven. Wanneer ik bijvoorbeeld een deur open maak met een instap beweging of in de auto mijn elleboog voor mijn 'center' houd als ik aan het sturen ben.

Wat mij persoonlijk nog steeds motiveert, is dat Wing Chun moeilijk is. Na een aantal maanden kun je wel redelijk uit de voeten, maar het is niet een sport dat je in een enkele maanden of zelfs jaren volledig beheerst. Nieuwe inzichten komen en gaan en het grootste gevecht heb je vaak met jezelf...

Wing Chun heeft me sterker gemaakt, zowel fysiek als mentaal. Ik ben niet zo snel op de kast te jagen en dat is met de verbale en non-verbale agressie om ons heen geen verkeerde eigenschap...

 

Gratis proefles

Interesse in een gratis proefles? Neem contact op.

 

Tel: 06-53241445
E-mail: info@wing-chun.nl
Of vul onderstaand formulier in: