Gratis proefles: 06 - 53 24 14 45

Johan van de Griend

Johan van de Griend
Lid sinds:
augustus 1999
Beroep:
Filiaalleider SSC
Leerling van:
Ed Voll / Robert Vogel jr.
Lid van de kernploeg
Standplaats:
Dordrecht
Geeft les in:
Dordrecht - Woensdag
Geeft les in:
Dordrecht - Zaterdag, volwassenen
Geeft les in:
Sliedrecht

Over mij

Hoe het is begonnen
Ik ben met de associatie wing-chun kung-fu in aanraking gekomen door mijn vader die half de jaren tachtig al reeds een leerling was van Ed Voll in Dordrecht.

In die periode werd er les gegeven volgens de inzichten van Wang Kiu en ging ik als kleine jongen regelmatig mee om te kijken bij deze kung-fu style!

Merendeels door de grote passie van mijn vader voor deze sport maar ook door de effectiviteit van het systeem ben ik geinteresseerd geraakt.

Zo rond mijn 16/17e jaar ben ik samen met mijn twee broers (Herman en Mark) zelf ook bij Ed Voll terecht gekomen voor het wing-chun kung-fu.

Ed Voll is mijn eerste leraar en hij heeft mij binnen dit systeem spreekwoordelijk leren kruipen, lopen en rennen maar ook (met Rob Vogel sr ) mentaal geholpen bij het vallen en weer opstaan.

Hier ben ik Ed Voll erg dankbaar voor mede voor het overdragen van zijn attitude!

Associatie Den Haag
Door de tijd heen ben ik ook in contact gekomen met Robert Vogel junior en trainden we met een groepje van de school van Dordrecht en den Haag in een mooie compacte ruimte in Scheveningen.

Daar werden we zeer intensief door hem gecoacht en begeleid.

Robert Vogel junior heeft toen voor mij en andere de puntjes op de i gezet tijdens dit traject van trainen.

Hiervoor ben ik Robert erg dankbaar en beschouw ik hem daarom als mijn tweede leraar in de wing-chun maar ook als goede vriend!

Tijdens deze periode ben ik door Ed Voll opgeleid in het lesgeven en assisteren op de afdeling in Dordrecht.

Dit traject van aanscherpen en slijpen wordt door Robert en zijn assistenten Fred en Aniel iedere vrijdagavond nog steeds herhaald tijdens de kernploegtrainingen.

Wing chun ervaringen met leraren internationaal
Mijn eerste ontmoeting met een wereldwijd gerespecteerd leerling van Wong Shun Leung was die met Barry Lee (AU) tijdens een seminar in Den Haag.

De kennis, ervaring en uitvoering van deze leraar in het WSL systeem is ongekend!

In 2009 ben ik samen met de Vogel sr, Vogel jr, Mo en Herman naar Hong Kong geweest om daar te gast te zijn bij de school van Tommy Yuen, zijn leerlingen en Ko Kwon Nin (beide 1e generatie leerlingen Wong Shun Leung).

Hier hebben we ongeveer twee weken plezierig met elkaar getraind en ervaringen uitgewisseld!

Een mooie herinnering voor mij aan deze school is dat na de sparsessie die ik had met Robert jr, sifu Tommy Yuen opstond en zijn duim omhoog hield met de volgende woorden: This is real wing chun sparring!

Ook hebben we toen ontmoetingen gehad en foto's gemaakt in de scholen van Ip Chun, Ip Ching (zoons van GM Ip Man) en Wan Kam Leung (1e generatie leerling Wong Shun Leung) waar we erg gastvrij zijn onthaald en ook konden deelnemen aan oefeningen enz.

Ook zijn we bij de graven geweest van GM Ip Man en Wong Shun Leung.

Een halfjaar later waren we samen met Vogel sr, Robert junior, Ed Voll en het kader van Dordrecht naar Southampton UK afgereisd voor een ontmoeting en seminar met David Peterson AU en John Smith AU (2e generatie Wong Shun Leung).

Zij werden tijdens deze weekend seminar geassisteerd door Allan Gibson UK, Kevin Bell UK en Ernie Barios USA. (Garry Lam/David Peterson lineage)

Mijn tot nu toe laatste ontmoeting met een gerespecteerde naam uit de wing chun familie was met Bill Dowding (AU) een leerling van Barry Lee.

Momenteel
Iedere woensdagavond en zaterdagochtend ben ik in Dordrecht te vinden om de lessen te verzorgen samen met Ed Voll en de andere assistenten van hem.

De associatie wing-chun betekend voor mij 1grote familie waar het een voorrecht is om bij te horen om samen plezierig, goed en hard te trainen volgens de methode van Wong Shun Leung/Barry Lee!

 

Gratis proefles

Interesse in een gratis proefles? Neem contact op.

 

Tel: 06-53241445
E-mail: info@wing-chun.nl
Of vul onderstaand formulier in: