Gratis proefles: 06 - 53 24 14 45

drs. Fred van der Vlist

drs. Fred van der Vlist
Lid sinds:
oktober 1987
Beroep:
Adviseur sociale zaken bij gemeenten
Leerling van:
Robert Vogel sr. / Robert Vogel jr. / Barry Lee
Assisteert Robert Vogel jr. in de Kernploeg
Standplaats:
Den Haag
Geeft les in:
Den Haag - Zondag, volwassenen

Over mij

Toen ik in 1987 in Rotterdam kwam wonen en studeren, wilde ik een vechtkunst gaan beoefenen. Bij toeval kwam ik terecht bij de Wing-Chun Kung-Fu Associatie van Rob Vogel. De pittige training en de prettige sfeer onderling, haalden me over om er te blijven trainen. Discipline, doorzettingsvermogen en mentale weerbaarheid zijn belangrijke aspecten van de training. Daarvan heb ik in mijn priveleven en in mijn werk ook veel baat gehad.

Na jarenlang Wing-Chun te hebben getraind volgens het systeem van Wang Kiu, de leraar van Rob Vogel, maakte de associatie kennis met een andere leraar: Wong Shun Leung. Al gauw bleek diens systeem technisch scherper te zijn dan het oude systeem. Na enkele moeizame jaren waarin de associatie moest overschakelen naar het nieuw systeem, bracht Wong Shun Leung ons in contact met een van zijn leerlingen. Dat was Barry Lee, die net in Duitsland was komen wonen.

De eerste keer dat we met een klein groepje naar Barry Lee gingen, kan ik me nog goed herinneren. Na kennis te hebben gemaakt aan de keukentafel, gingen we naar de kelder voor de allereerste training. Het vuur en het enthousiasme waarmee Barry Lee les gaf, waren aanstekelijk! We trainden die namiddag en avond 7 tot 8 uur aan een stuk en twijfelden er nadien niet meer aan dat we een winnend lot uit de loterij hadden getrokken,

In de jaren erna hebben we regelmatig, met verschillende groepen, bij Barry Lee getraind. Hij bouwde ons vanaf de basis op in het Wong Shun Leung / Barry Lee systeem. Hierin was hij heel grondig, zo niet perfectionistisch. Zijn vele gevechten en een aantal 'real life situations' die hij meemaakte, zorgden ervoor dat zijn training en uitleg altijd heel realistisch waren.

Trainen en lesgeven doe ik met veel plezier. Gelukkig zijn er steeds meer leerlingen die het Wing-Chun willen leren kennen en bereid zijn daarvoor hard te trainen.

 

Gratis proefles

Interesse in een gratis proefles? Neem contact op.

 

Tel: 06-53241445
E-mail: info@wing-chun.nl
Of vul onderstaand formulier in: