Gratis proefles: 06 - 53 24 14 45

Atie van Dommelen

Atie van Dommelen
Lid sinds:
oktober 1994
Beroep:
Algeme Medewerker
Leerling van:
Robert Vogel jr.
Standplaats:
Breda
Geeft les in:
Breda
Geeft les in:
Rotterdam

Over mij

Van jongs af aan heb ik een passie gehad voor krijgskunsten, in het bijzonder voor kung fu vanwege de achterliggende denk- en leefwijze waar het ooit voor is ontwikkeld. Ik heb een aantal verschillende gevechtsporten bekeken, maar deze hebben mij nooit echt aangetrokken.

Op een gegeven moment vond ik het tijd worden om echt te beginnen en pakte de Gouden Gids (was destijds zeer gebruikelijk maar is inmiddels niet meer van deze tijd). De advertentie van de Associatie Wing-Chun Kung-Fu sprong er uit. Een organisatie die op meerdere plaatsen actief was en toch al een aantal jaren bestond met een 3-uur durende les. Ik heb direct gebeld voor een proefles en een vriendelijke vrouw, mevrouw Vogel beantwoordde al mijn vragen. Meteen kreeg ik een goed gevoel. Ik heb de juiste school benaderd. Ik vond dat ik les moet volgen van een ervaren leraar die al vele jaren in het vak zit.

De conditietraining was lekker pittig en ik deed volledig mee. De lezing van de heer Vogel was bijzonder en sprak mij aan. En toen kwam het sparren, OMG waar was ik toch aan begonnen? Ik zag en voelde alleen maar zeer rake klappen. Ik sta mijn mannetje oftewel vrouwtje wel , maar tegenover deze leerling maakte ik geen schijn van kans. Waar ben ik mee bezig, wat bezielde mij om op proefles te gaan, ik was een boksbal. Mijn tegenstander bleef relaxed, terwijl ik mijn uiterste best deed om de klappen op te vangen en ook wat probeerde uit te delen. En raar maar waar, ik dacht: WAAAAAT, dit is te gek, dit wil ik ook leren, dit is wat ik zoek. Ik herinner me dat er toen ook grotere leerlingen in de rij stonden. Echter mijn vooroordelen verdwenen direct als sneeuw voor de zon. Niks machogedrag, arrogantie e.d. maar juist vriendelijkheid en respect. En toen wist ik het zeker dit is wat ik zoek, een geweldige conditietraining , technische training en het sparren in een rustig respectvolle omgeving. De volgende dag had ik overigens moeite om mijn armen hoog te houden. Nog steeds spreek ik de heer Vogel er op aan dat ik onjuist ben gestraft bij mijn kennismaking met de Associatie.

Sinds mijn start zijn er leuke vriendschappen en banden ontstaan en absoluut onvergetelijke momenten en tijden. Daaraan hebben bijgedragen natuurlijk de lessen, de jaarlijkse feestdag, trainingsdag en wedstrijd in Breda, Tilburg, Roosendaal, Dordrecht, Rotterdam, Den Haag en de seminars die naast de heer Vogel sr. en jr. o.a. werden gegeven door de heer Voll, Fred v.d. Vlist,Wang Kiu, Wong Shun Leung, en natuurlijk de onderlinge samenwerking met de broeders en zusters van de Associatie. In de jaren daaropvolgend zijn de puntjes op de i gezet en wordt er nog effectiever les gegeven.

Het doel van het leren van de vechtkunst is voor iedereen natuurlijk verschillend. Vaak wordt onterecht gedacht dat men de vechtkunst al snel onder de knie heeft . Echter het goed kunnen uitvoeren van de technieken vergt vele jaren training, discipline, geduld en volharding. Ik heb mijn doel nog lang niet bereikt.

Voor mijn kinderen vind ik het belangrijk dat zij groeien in hun:

  • Fysieke en mentale kracht;
  • Weerbaarheid;
  • Discipline;
  • En respect

Vanaf hun 4e levensjaar (de oudste vanaf haar 6e ) zitten zij op les en hebben al heel wat overwinningen behaald. Ze zijn mijn helden. Mijn oudste geeft inmiddels ook les.

Bij het woord gevechtsport denkt men vaak aan geweld. Voor de Associatie Wing-Chun Kung-Fu kan ik alleen maar bevestigen dat dit juist niet zo is.

Als tip kan ik aan evt. toekomstige leerlingen geven: Geef jezelf of je kind op voor een proefles bij de Associatie en ervaar zelf het geheel. Kijk naar je eigen vorderingen en of van je kind.

Wing Chun is mijn grote liefde en zal ik nooit loslaten. Hier ga ik voor!

Tot slot:
Groot respect heb ik voor de heren Voll, Vogel sr. en jr.

De heer Voll is een zeer boeiende man die vol overgave op een inspirerende manier les geeft. Hij stimuleert met zijn manier van lesgeven het kritisch bewustzijn en om altijd met een onbevangen blik naar de Wing Chun te kijken. Super!

De heer Vogel is een vader voor zijn kinderen, de broeders en zusters van de Associatie. Ik ben zeer vereerd een kind van deze wijze man te zijn. Zijn betrokkenheid, menselijkheid, warmte en begrip zijn zeer waardevol. Terecht dat u Koninklijk bent onderscheiden!

Robert jr. is een zeer passionele Wing Chun leraar die met zijn enorme motivatie zijn leerlingen helpt de lat steeds hoger te leggen. Hij heeft in de afgelopen jaren steeds meer het stokje overgenomen en daarmee de handschoen opgepakt om de school die zo groot geworden is en al heel wat jaren bestaat te behouden. De continuiteit is daarmee gegarandeerd. Dankjewel daarvoor!

 

Gratis proefles

Interesse in een gratis proefles? Neem contact op.

 

Tel: 06-53241445
E-mail: info@wing-chun.nl
Of vul onderstaand formulier in: